Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

Бизнесмен бракониер

Шуменски бизнесмен с транспортна фирма е обвинен в бракониерство от Поповската районна прокуратура след незаконен лов на благороден елен и кошута.

Златко Ил. от Шумен ще отговаря за престъпление по член 237, ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщават от пресцентъра на варненската апелативна прокуратура.

Час преди полунощ на 14 декември служители на охранителна фирма чули изстрели. Охранителите работели по договор с горското стопанство.

На мястото, откъдето дошли гърмежите, бил забелязан тъмен джип “Тойота Ланд Круизер” с шуменски номера. Колата била собственост на транспортната фирма “Интертранс” на 41-годишния бизнесмен от Шумен. Шофьорът на джипа успял да избяга.

В петък джипът бил намерен на автомивка, минути преди да го измият от калта. При огледа от колата били иззети 7 кутии ловни патрони и други доказателства за бракониерския лов. От дома му разследващите са иззели 3 ловни карабини, боеприпаси и части от убития дивеч.

Златко Ил. е бил задържан за 24 часа по Закона за МВР. Пред разследващите той направил пълни самопризнания, като обещал да възстанови щетите на горското стопанство. Районната прокуратура в Попово му е наложила мярка за неотклонение “подписка”.

Бракониерският лов се наказва с лишаване от свобода до 1 година или с глоба от 100 до 300 лева, както и с лишаване от права по член 37 от НК.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *