Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 372

Глъч за водата

Глъч за по-ниска цена на водата вдигнаха по центъра на Шумен граждани, които откликнаха на призива за протест срещу последното увеличение, след което цената й става 3.32 лева за кубик.

“Това е прекалено много за тази мръсна вода!”, коментираха в множеството протестиращи и поискаха цената бъде намалена на левче, като за поливна. Гневните се събраха пред сградата на Областната управа, а предвид деня и часа, представители на активната част от населението на града липсваха. Надъхваха се един друг предимно пенсионери и айляци. Като повикаха малко пред областта, недоволните решиха да попитат лично областния управител проф. Стефан Желев, който е и председател на Асоцаицията по ВиК, защо цената се вдига толкова. Оказа се обаче, че Желев е в командировка.

На амбразурата на протеста се изправи Петко Шаренков, което не създаде кой знае какъв проблем на готвения за всякакви фронтове легендарен офицер от резерва. Участниците в протеста се поскараха малко с Шаренков, а след това решиха да се срещнат и с кмета Любомир Христов и да го посгълчат и него, но се оказа, че Христов също е в командировка.

Единственото съществено нещо, което се случи на протеста, беше заявлението на един от организаторите – Веселин Пенчев, че по време на сесията идния четвъртък той ще внесе предложение бизнеспланът на Вик да бъде променен, така че цената да бъде намалена.

В четвъртък в 9 сутринта протестиращите щели да застанат пред сградата на общината за да разберат дали е прието предложението на Пенчев, а ако бъде отхвърлено, щели да поискат отговори от съветниците.

Коментари

 • Виктор Милев декември 15, 2017 в 8:37 pm

  Колко пари даваме за минерална вода? От кога и защо стана така? Къде са Червените гъзлювци толкова години да дадат решение и имат наглостта да излизат и говорят ясладжии са и на крадене и приказки нямат стигане, а ГЕРБЕРИТЕ ще ги видим не направят ли пречиствателната и водопровода да паднат загубите ще ги сваляме това е поне те дадоха решение а цената и сега я плащаме и сме я плащали ще видим.

 • Дани декември 15, 2017 в 7:03 pm

  Бебо мафиота ви води протеста чукани използват ни. БСП протест начело лидери крадците на града майки мила Българийо!

 • Дани декември 15, 2017 в 7:00 pm

  Ами вие уважаеми дами и господа какво плащате сега за вода доброволно с какво готвите пиете сметката е 115лв. на семейство на месец защо не протестирахте до сега платени сте или знам със сигурност да 11 човека че им е дадено пара. Ако ГеБеРасите не направят пречиствателна и водопровода да си ходят това въпроса на въпросите кой друг даде алтернатива никой пълно 30годишно комунистическо бездействие. 17 милиона Костов прибра и остави забатачено Общината.

 • ех... декември 15, 2017 в 6:47 pm

  Браво бе писачи…пенсионери и айляци??? имаше и майки с деца и хора като мен работещи на смени…. явно Вас не ви притеснява постоянно растящата цена на ПОЛИВНАТА вода в Шумен или пък обслужвате партийни интереси…. ДО 2022Г. ВОДАТА В ШУМЕН ЩЕ СТАНЕ 6-8ЛВ ЗА КУБИК

 • Мишо декември 15, 2017 в 5:58 pm

  Алоооо вие протестърите къде бяхте толкова години един лев не се вложило в инфраструктура защо не протестирахте тогава платени тия хора се борят да променят положението БСПарите бийте те приготвиха да приватизират ВИКто пополисти.

 • Varg декември 15, 2017 в 4:23 pm

  Не им прави чест,че се скрихаот съгражданите си.Не вярвам да не са знаели за протеста.

 • Колев декември 15, 2017 в 3:21 pm

  Кмет с тези имена наистина имаше,но той не е вече между нас,а камо ли в командировка?!?!?!

 • Мони декември 15, 2017 в 2:54 pm

  Шареният чантаджия на тлъста заплата. Аман!

 • стоянов декември 15, 2017 в 2:43 pm

  какви командировки,бе не ги е срам

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *