Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

Пишлемета с ножки*

Криминалисти от полицейското управление в Шумен са задържали три непълнолетни момчета, направили опит за въоръжен грабеж, съобщи говорителят на ОД МВР Ася Йорданова. И тримата не били криминално проявени досега. В съответствие с практиката в случаи, когато в извършване на престъпления са замесени непълнолетни, от полицията не съобщават нито инициалите, нито подробности за самоличността на пишман гангстерите. Ако някой знае нещо повече за извършителите, може да го сподели на страничката ни във Фейсбук.

Тримата младежи пресрещнали на 10 декември вечерта на ул. “Гоце Делчев” 30-годишна жена. Единият насочил срещу нея оръжие. Жената побегнала, маскираните я настигнали и я ударили по окото. Малко след това избягали в неизвестна посока, вероятно заради преминаващ наблизо автомобил.

Жертвата съобщила в полицията, като по случая бил заведен заявителски материал. Веднага след получаване на сигнала, криминалисти от полицейското управление в града предприели редица действия, за да се  осигури безопасността на жителите в квартала.  Оперативните мероприятия дали резултат и полицейските служители установили извършителите – три непълнолетни 17-годишни момчета от града.

При разпитите тримата признали и за още един случай същата вечер. Малко след като ударили жената, се скрили до паркирани леки автомобили на ул. “Люлебургас“. Около 19.30 часа забелязали мъж, който минал покрай тях. Нападнали го, използвали оръжие, за да го заплашат и му поискали пари. Мъжът им дал 5 лева и продължил. За случая потърпевшият съобщил днес в късния следобед в РУ-Шумен.

По време на проверката криминалисти намерили у единия 17-годишен шуменец два незаконно притежавани газови пистолета и  богат арсенал от хладни оръжия, който включвал 12 ножа с различна големина, седем бокса, метален елемент с множество остри върхове , известен като шурикен.  Работата по изясняване на образуваната преписка продължава. Случаят ще  бъде докладван на прокурор от Районна прокуратура – Шумен, документирането на престъплението ще продължи  под негов надзор.

* Чикиджии

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *