Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 372

Екоколеда 2017

.

.

РИОСВ – Шумен награди участниците в конкурса „Екоколеда 2017“, който се организира за пета поредна година за децата от Шумен и Търговище.

Участниците получиха грамоти и сертификати за благодетел за ръчно изработените от тях коледни картички и играчки за елха от рециклируеми материали.

Конкурсът се проведе в периода 15-30 ноември, като в него се включиха 24 детски градини, 19 училища и 2 центъра за деца с увреждания от двете области.

Най-добре представилите се детски градини и училища в конкурса бяха наградени с коледни елхи, осигурени от Държавното горско стопанство Върбица.

Коледните картички и играчки за елха бяха предложени за продажба на коледен базар в сградата на екоинспекцията в  Шумен.

Останалите играчки и картички ще бъдат предложени за продажба на 11 декември в Основно училище „Д-р Петър Берон“ и на 16 декември на площад „Кристал“.

Средствата от продажбата им ще бъдат предоставени за лечението на тригодишния Калоян Казаков от Шумен, които е с диагноза детски аутизъм и вторичен недоимък на лактозата.

 

.

.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *