Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

Борба за борбата

Момент от разгряването за тренировка в обновените помещения на бившия спортен диспансер.

 

Спортни ентусиасти се пребориха за собствен клуб по борба и преобразуваха изоставени от 15-ина години руини на Спортния диспансер в тренировъчна зала. Реконструкцията е извършена с дарение от шуменската компания “Сън системс”, а в Деня на дарителя кметът Любомир Христов представи пред репортери най-новата спортна придобивка за децата – клуб по борба “Мадарски конник”.

 

Залата преди ремонта.

 

“Искам да благодаря за това, което направиха Мартин, Кънчо и Стилиян. Може би сте влизали, знаете как изглеждаха помещенията, а виждате сега каква скромна зала е направена. Надявам се, че от тази зала след време ще имаме републикански, европейски, световни, защо не и олимпийски шампиони.” – коментира в началото на една от тренировките в залата кметът Христов. Мартин Маринов от “Сън системс” пък разказа как преди година го потърсил треньорът Кънчо Тодоров с идея да направят една зала и един отбор за да възстановят борбата в града като спорт с традиции. “Каза ми – ако можете да помогнете, помогнете. Така се възроди идеята, коментирахме я с кмета Любомир Христов, имаше бърза реакция и за 1-2 месеца беше предоставено помещението, бяха вложени над 50 хиляди лева за възстановяването. От два месеца децата тренират всеки ден по два пъти и сутрин и вечер, има много желаещи, даже има опасност скоро да ме можем да приемаме всички деца.” – разказа Мартин Маринов.

 

Треньорът по борба Кънчо Тодоров благодари на кмета Любомир Христов и на Мартин Маринов от Сън систем за възстановения клуб.

 

“В момента с моето завръщане като треньор с борба в клуба се занимават ок. 30 деца, сред тях има и четири момичета, знаете, че има и женска борба.” – коментира треньорът Кънчо Тодоров. “Децата са труднички, не се бях сбъсквал с това, нямат нищо общо с децата отпреди 20-ина години, но ще се опитаме тези, които идват в залата да израстнат като едни добри граждани, да бъдат едни добри хора, не само добри спортисти.” – допълни Тодоров. Първите изяви на малките спортисти на тепиха се очакват за март идната година. Тренировките в клуба са безплатни.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *