Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

Модернизация в “Математическата”

100 хиляди лева училището ще използва за преасфалтиране на площадката във вътрешния двор и изграждането на комбинирано игрище за футбол и баскетбол.

15 интерактивни дъски, 60 компютъра и нова асфалтова площадка за футбол и баскетбол ще получи Профилираната природо-математическа гимназия “Нанчо Попович” с целева субсидия от бюджета на Министерството на образованието е науката. Сумата е 224 хиляди лева, а новината съобщиха помощник-директорът на ППМГ Вилиола Любенова и кметът на Шумен Любомир Христов който през септември направил искане за финансирането пред образователния министър. Парите вече са преведени по сметката на училището, а модернизацията се очаква да бъде факт през март 2018.

 

“Средствата, които са постъпили по сметката на училището са 224 446 лева, като една част от тях ще бъдат използвани за купуването на 15 интерактивни дъски, оборудване на 15 класни стаи. В момента има три кабинета с такива интерактивни дъски, ще станат 18.” – коментира пред репортери Вилиола Любенова, която благодари на кмета Христов за подкрепата и съдействието. Христов пък уточни, че общината заедно с учебни заведения е кандидатствала за оборудването на още три училища.

 

Вилиола Любенова благодари на кмета Любомир Христов за подкрепата и съдействието.

Според Вилиола Любенова въвеждането на интерактивните дъски ще позволи заместване на записките в тетрадките и учебниците с електронни уроци. По думите й имало подготвени преподаватели, които са преминали обучение и познават новите образователни технологии. Работата с интерактивните дъски ще подпомогне особено профилираното обучение, което се провежда в гимназията по физика, химия, биология и математика.

 

С получените пари ще бъдат купени и 60 нови компютъра, тъй като досегашната компютърна техника е купена през 2009 година и се нуждае от обновяване. В ППМГ ежегодно се провежда турнирът по информатика “Джон Атанасов”, а за него са необходими 100 работни места.

 

100 хиляди лева от получените от МОН училището ще вложи в преасфалтиране на спортната площадка и изграждането на комбинирано волейболно и баскетболно игрище. Баскетболният отбор на гимназията има покана за световно първенство по баскетбол в Сърбия през юни 2018, а новата площадка ще помогне на състезателите да се подготвят за спортните си изяви.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *