Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 150

Хитрино – без ДПС

В Хитрино вече няма Движение за права и свободи, има само председателка. От 20-те местни структури на ДПС в общината остана само една – в с. Длъжко, останалите се саморазпуснаха.

Кметовете и общинските съветници, избрани с листата на движението, декларираха в петък, че подават оставки от партията. Решението е взето на разширено заседание на ОбС на ДПС-Хитрино. “Всички тук вече сме бивши депесари”, обявиха пред медиите 16 кметове на кметства и 14 съветници.

26 от общо 27 членове на общинското партийно ръководство са подписали декларацията и реално в нея остава само Севджан Акиф, която беше поставена за председател след отстраняването на Нуридин Исмаил.

В приетата от тях декларация се посочва като мотив авторитарната политика на централното и областното ръководство при реденето на депутатските листи, а също и при номинациите за кметове и общински съветници – листите се редят в София и се спускат отгоре. Мотив е и изключването на досегашния председател на ДПС-Хитрино и кмет на общината Нуридин Исмаил.

“Очаквахме, че нещата може да се коригират, но се разбра, че вече няма смисъл. Нещата тръгнаха от местните структури”, коментира Неждет Мурад и беше категоричен, че никой не им е “подсказал” решението.

Напусналите ДПС обявяват, че нямат намерение да влизат в друга партия, а ще работят като независими за хората, което са ги избрали. Бившите депесари припомниха, че преди години на избори движението е печелело по 37 000 гласа, а на последните взели едва 17 000 и че за това не е виновни местните структури, а централното ръководство и областният съвет.

От Селкора

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *