Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 183

Шадраван пред съда

Градинката пред Съдебната палата около 1936 година. Сн.: Марк Маркарян

Половин милион лева за ремонт на тротоарни настилки, озеленяване, саниране на декоративни цветарници и фонтан на площадното пространство пред Съдебната палата отпуска Министерският съвет по бюджета на Община Шумен. Средствата са от бюджетния излишък за 2017 година.

“Ще имаме яснота по въпроса до края на седмицата. Гласували са ни да ни отпуснат тези пари за градинката пред съда и около него. Нашата задача е до края на годината да направим поръчка за проектиране и СМР, в много кратки срокове”, коментира пред Шмоко.бг заместник-кметът по строителството на Община Шумен инж. Боян Тодоров. Има визия за проекта, но самият проект тепърва трябва да бъде изготвен. “Говорихме с главния архитект, предвиждаме шадраван или водно огледало с пластика”, представи най-общо идеята инж. Тодоров.

Положителни коментари през последните години будят архивни снимки от пространството пред Съдебната палата от 1936 до 60-те години на миналия век, когато там е имало изящна градинка с шадраван с рибки. “Ще се опитаме да потърсим визията, която е имала градинката в миналото, но трябва да се има предвид, че на това място има излят много бетон, извършвани са строителни дейности, с които трябва да се съобразяваме, така че да не правим допълнителни разходи, а да се поберем в отпуснатите средства”, коментира пред сайта ни инж. Боян Тодоров.

Шадраванът със златните рибки пред съда през 1969 година, личен архив на Татяна Димитрова

Коментари

 • Любо декември 1, 2017 в 12:53 am

  Да миналото е било много по красиво а сега се оправдаваме че иимало много бетон и желязо изляти моите умважения към архитектите но новата зала която се строи също хвърля много пари просто обявете конкурс за най добър проект а за средствата ще се намерят вярвайте ми защото това мъртво пространство никак не се вписва в центъра на Шумен , а фонтанът ще възкреси миналото на града пък и ако се направи с цвето музика и да звучи химна на града това ще е върхът може да бъде като часовник да работи и всеки час да озвучава отброения час , няма да е лошо да се предвидят и старите скамейки и шадраванче за утоляване на жаждата през лятото ,може и друго още да се желае но това което ще се сътвори и въстанови трябва да бъде пазено от общинска полиция…. е на добър час Родолюбци!…

 • еикшщсщ ноември 29, 2017 в 1:50 pm

  Браво за старите снимки!!!!
  Припомних си миналото!!!
  Тъкмо в друг шуменски сайт написах коментар, че е хубаво да се възстанови старото езерце!!

 • зимзелен ноември 28, 2017 в 10:11 pm

  Пълно безочие!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *