Европа (зелено) или Русия (червено)?
Да

or

Не
гласували: 460

Ремонти в Дивдядово

Машинното преасфалтиране на ул. “Трети март” е струвало 12 хиляди лева

Пет улици са асфалтирани машинно изцяло, а други шест са били изкърпени в рамките на есенните ремонти, извършени от Община Шумен в квартал Дивдядово, съобщи заместник-кметът по строителството инж. Боян Тодоров, който обходи ремонтираните улици в квартала. Изцяло са преасфалтирани улиците “Трети март”, “Огражден”, “Чапаев”, “Лиза Чайкина” и “Люлин”.

В Дивдядово ремонтът е струвал 125 000 лв., като само за “Трети март” са вложени около 12 хиляди. Самият термин “преасфалтирани” за някои от отсечките не е точен, тъй като не са виждали асфалт през последните 30-40 години, а “Лиза Чайкина” десетилетия е била черен път, впоследствие засипан с чакъл.

Ул. “Лиза Чайкина” никога преди това не е била асфалтирана, след десетилетия “биография” като черен път е имало единствено насипан чакъл

“Състоянието на улиците беше плачевно, на места даже не личеше, че е имало асфалт – говорим за “Огражден” и “Люлин”, а също и “Лиза Чайкина”, коментира инж. Анатоли Николов от Община Шумен. С новата поръчка догодина щели да бъдат асфалтирани и други улици, които до момента са без настилка, обясни зам.-кметът Тодоров, който каза, че за 2018 година и бюджетът за това ще е по-голям.

Много оплаквания е имало за “Люлин” и пресечката й “Огражден” (на снимката)

Ремонтът е извършен от “Автомагистрали – Черно море” АД и според инж. Тодоров фирмата-изпълнител се е справила добре. Гаранцията на улиците по договор е 2 години.

Коментари

  • Той и тя ноември 28, 2017 в 2:27 pm

    Защо лъжете! Оплакванията за “Люлин” и “Огражден ще продължават. На снимката се вижда как “изцяло” е асфалтирана улица “Огражден”. И “Люлин” е “асфалтирана” по същия начин.
    Отидете, господа управници, да видите как се разбиха тротоарите и как всичкия боклук остана неизвозен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *