Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 372

Стенописът е готов

Стенописът в сградата на областната администрация беше официално представен тази вечер след дребни довършителни детайли, които бяха приключени през деня. Както Шмоко.бг писа картините върху стената на втория етаж са дело на ученици от 7 “д” клас в СУ “Сава Доброплодни” с класен ръководител художника Деница Спасова. Децата изобразиха най-важните за нашия регион обекти от културно-историческото ни наследство и така се включиха в инициативата „Съединението прави силата-Българското председателство на Съвета на Европейския съюз“, посветена на предстоящото българско председателство и на 10-та годишнина от членството на България в Европейския съюз.

На стенописа, разположен на втория етаж в сградата на администрацията, са изобразени Паметник „Създатели на българската държава“, Шуменската крепост, народно читалище „Добри Войников“, Драматично-куклен театър „Васил Друмев“, Златната църква от Велики Преслав и Голямата  базилика от Първата българска столица Плиска.     

Тази вечер децата бяха поздравени от областния управител проф. Стефан Желев и от директора на училището Албена Иванова-Неделчева за желанието и амбицията, с която се включиха в тази инициатива. Всичките 11 ученици, които участваха в изработването на стенописа, получиха благодарствени грамоти и пособия  за  рисуване, които им връчи проф. Стефан Желев. На тържеството присъстваха учителят на децата Деница Спасова, заместник-областните управители Петко Шаренков и Ширин Вели, родители.     

   

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *