Ходихте ли на море/планина?
Да

or

Не
гласували: 164

Деца за децата

50 килограма капачки събраха деца от детски ясли № 11 “Тракийче” за кампанията за купуване на апаратура за неонатологичното отделение на МБАЛ Шумен със средства от събиране на пластмасови капачки за рециклиране.

В кампанията се включили всички деца и родители, а в четвъртък част от персонала и децата на “Тракийче” лично занесоха торбите с капачки в отделението. Сред участниците в събирането имаше и деца, чиито първи мигове от живота са преминали точно в това отделение.

“Решихме да се включим, защото са прекалено много недоносените деца. Неонатологията се нуждае от това, както и майките и децата. Искаме да помогнем, защото младото поколение трябва да расте здраво”, обясни Цветелина Петрова, майка на две деца, които са се родили недоносени.

Тези жестове са резултат от нашето усърдие толкова време за тези малки дечица, казва началникът на неонатологично отделение д-р Севдалина Стойкова и си спомни малката Яна, която при раждането си е била “колкото една ръкавичка”. Момиченцето тежало само 1 килограм.

Събраните средства ще бъдат използвани за апаратура за недоносените деца. Най-вероятно инфузионна помпа или монитор, посочи лекарят и добави, че стойността на тази апаратура е около 2000 лв.

Коментари

  • Марчева ноември 16, 2017 в 10:53 pm

    Благодарим! За малката Яна-малката ни принцеса, която се роди и расте благодарение на грижите на целия екип на неонатологичното отделение и лично на д-р Стойкова! Благодарим за истинската грижа и всеотдайност на целия екип!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *