Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

Ден в синьо

С флашмоб пред театъра в Шумен ще бъде отбелязан Световният ден на диабета 14 ноември. От 13.30 часа шуменци ще изразят своята подкрепа към хората с диабет. По традиция участниците в проявата са облечени в синьо – цветът на надеждата, приет за символ на Световния ден на диабета. В синьо ще бъде осветена и сградата на читалище “Добри Войников”.

Студенти от филиала за медицински сестри ще правят безплатни измервания на кръвната захар.

Във флашмоба ще се включат клуб „Устни хармоники” от общинския детски комплекс и китарен ансамбъл от СУ „Сава Доброплодни” с преподаватели Антони Стойчев и Станимир Станимиров.

Демонстрации на техники от бойните изкуства ще направят състезателите по карате към Ученическата спортна школа и техните треньори от клуб „Киокушин“. Арт инсталацията ще бъде подредена с помощта на учениците от класа по изобразително изкуство на художничката Мариана Петкова към СУ “Сава Доброплодни”.

За гражданите, които нямат възможност да се включат в събитието на 14 ноември, е осигурена мобилна лаборатория от Австрия. Тя ще е в Шумен на 21 и 22 ноември и ще бъде разположена в района на Паметника на съветската армия. В нея ще се извършват безплатни изследвания за ранно откриване и диагностика на диабет.

Организатори на флашмоба са Сдружението “За инсулиновите помпи”, филиалът на МУ – Варна, ДКТ “В. Друмев”, скаутският клуб, клуб “Устни хармоники” към ОДК и СУ “Сава Доброплодни”. Проявата се осъществява със съдействието на Община Шумен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *