Ходихте ли на море/планина?
Да

or

Не
гласували: 81

Аква фитнес

Анелия Венелинова се занимава от дълги години с денс фитнес “Зумба”

Дами ще превземат част от “акваторията” на военния факултет на Националния университет “Васил Левски” в Шумен. В 14:00 в събота в басейна на факултета започват заниманията на групата за аква денс фитнес, ръководена от Анелия Венелинова. Дамите ще ваят фигури и здраве във вода три пъти седмично в понеделник, сряда и събота.

Анелия Венелинова се занимава с денс фитнес “Зумба” от много години, а идеята да вкара танците във водата дошла от декана на шуменския военен факултет полк. Сашо Евлогиев. Самата Анелия е завършила Национална сигурност в Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”, но освен това е положила и воинска клетва като курсист в първия курс по военно обучение за цивилни студенти, организиран в Шумен през 2015 година.

“Предложението дойде инцидентно и много бързо се оформи група от ок. 8 души.” – разказа Анелия Велинова. Други пък написали във фейсбук лични съобщения, че им харесва идеята.

Заниманията ще продължават по 60 минути, като се работи на три нива: първо – стречинг, разтягане и адаптиране с водата, второто ниво – ритмична част, кардиото и завършваща част, по-бавна, по-лека. Важното в случая е, че не е задължително участниците да са плувци, важното е да могат да пазят баланс във водата. Няма плуване по време на водните активности, има подскачания, има стени, които се използват за опора. Няма какво да се притеснявате от студ – водата е с температура 26.5 градуса и басейнът е отоплен. Посещението за 1 час е 7 лева, за 8 посещения – 50 лева.

Желаещите могат да се запишат на тел. 0897 643 356

Коментари

  • Марина Митева ноември 10, 2017 в 8:13 pm

    Здравейте,
    Имам препоръка от лондонски травматолог да правя гимнастика под вода за болки в коляното. Бих желал да се възползвам от Вашето предложение. Считам, че ще ми бъде полезно. Прибирам се от Лондон на 30.11. От 01.12. мога да се включа.
    Желая Ви успех! Марина Митева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *