Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 183

21 години затвор

Сн.: Радио Шумен

Признава подсъдимия Крум Петров Димитров за виновен в това, че на 25 юни 2017 г. в Шумен умишлено умъртвил Светослав Антонов Щерев и деянието е извършено по особено мъчителен за убития начин и с особена жестокост, поради което го осъжда на 21 години „лишаване от свобода“, при първоначален строг режим на изтърпяване.

Такава присъда чу днес 52-годишният Димитров, който се намира в ареста от 25 юни.

Освен това Крум Димитров ще трябва да плати 220 хиляди лева кръвнина на детето, съпругата и майката на пострадалия Щерев.

Убийството стана на 25 срещу 26 юни т. г. във вилата на Крум в местността “Смесе”. Стопанинът довел на гости своя колега от шуменското предприятие “Ваком МП” Стелиян Щерев. Двамата се почерпили, а вече на пияна глава Димитров обвинил госта си, че му откраднал пари. Заради изпития алкохол той забравил, че малко по-рано във вилата идвала дъщеря му, на която дал пари за покупка на автомобил.

Подсъдимият нанесъл зверски побой над госта си, като го удрял с юмруци и го ритал по цялото тяло. Пострадалият бил настигнат на около 50 метра от вилата и там Крум продължил да го рита, дори и когато 41-годишният му колега спрял да се движи.

Поизтрезнял и уплашен от състоянието на госта си, който лежал безжизнен на земята, Крум извикал своя съседка. Пред нея продължил да рита тялото на жертвата, като се заканвал да го убие. Пред жената споделил, че дал парите на дъщеря си, но заради изпитото количество алкохол забравил за това и обвинил в кражба колегата си. Въпреки това продължил да го рита „с всичка сила“ по обясненията на свидетелката.

По-късно подсъдимият Крум се обадил на тел. 112 и обяснил, че се сбил с негов познат, когото смята, че е убил. Дори на записа на разговора между него и оператора на спешния телефон се чували реплики със закани срещу убития. Смъртта на жертвата настъпила в резултат на остра дихателна недостатъчност от тежката гръдна травма. Съдебномедицинската експертиза преброи счупени 11 десни и 10 леви ребра, носни кости и десетки травми по цялото тяло.

Коментари

  • TT ноември 8, 2017 в 7:56 pm

    Ами тия 200 000 лв. кръвнина трябва да се плащат.

  • ех... ноември 8, 2017 в 7:12 pm

    Затова ли дъщеря му толкова бърза да пусне в продажба апартамента му…?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *