Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

Отговорност и санкции

„Този път зимата не трябва да ни изненадва, защото ще търся персонална отговорност от всеки от вас и ще налагам финансови санкции на фирмите по снегопочистването, ако не се справят“. Това е обявил пред ангажираните със зимното почистване на Шумен кметът Любомир Христов, цитиран от общинския пресцентър. В сряда следобед Христов ръководи заседанието на Щаба за защита на населението при бедствия, който разгледа готовността на общината за предстоящия зимен сезон.

Според информацията от пресцентъра на общината кметове и кметски наместници, фирмите по зимното поддържане на улиците в града и пътищата в общината, специалистите от жизненоважните сфери като водоснабдяване, електроснабдяване и здравеопазване, обществен ред и обществен транспорт декларирали готовност за работа при зимни условия. Осигурено било нормалното функциониране на яслите, детските градини и училищата. Актуализиран бил планът за защита при бедствия, определени били дежурните екипи на денонощен режим на работа при усложнена обстановка, сградният фонд и техниката били подготвени за експлоатация при зимни условия. Готовност за включване при необходимост имало и доброволното формирование в община.

Фирма Барс АД, която поддържа общинската пътна мрежа и селата, и фирмите РТК ООД, Екомакс ООД и Е-ПЛАНТ АД, които почистват уличната мрежа на града, представили справка за наличната техника. Техни представители информирали, че имат заредени на склад достатъчно сол и инертни материали. Община Шумен разполага с верижен влекач АТС-712, който при извънредни ситуации ще бъде използван за транспортиране на болни, родилки, пътници от закъсали превозни средства, за проправяне на път за линейки, извличане на МПС и др.

Извършена е профилактика на електросъоръженията на територията на общината, съобщават от Мрежовия експлоатационен район – Шумен и Енерго Про. Продължава подрязването на клоните на дърветата, за да се осигури проводимост на електропроводите. От Шумен – пътнически автотранспорт заявяват, че всички автобуси от градския транспорт са преминали основен технически преглед и е осигурено необходимото количество гориво. Районната служба “Противопожарна безопасност и защита на населението” ще осъществява денонощно дежурство с два екипа. Осигурени са 6 пожарни автомобила с повишена проходимост, МТЛБ – 1, АТВ – 1, УТВ – 1, които са снабдени с вериги и два специализирани автомобила. Районното управление на МВР – Шумен има готовност за създаване на организация за работа при зимни условия. От ВиК съобщават, че е направена профилактика на съоръженията. Центърът за спешна медицинска помощ разполага с 11 медицински екипа. За болните на хемодиализа, които живеят извън Шумен, е осигурен стационар при необходимост в областната болница. Създадена е организация за подслоняване на хора в кризисните центрове в Струйно, Радко Димитриево, Друмево и Белокопитово.

Всички училища, детски градини и ясли общинска собственост са топлофицирани. Превозването на децата и учениците се извършва с 10 автобуса. Всички са преминали без забележки техническите прегледи пред ДАИ. Създадена е организация за временно настаняване в средищните училища при усложнена пътна обстановка.

По информация на кметовете на села населението е снабдено с дърва за огрев. При необходимост могат да бъдат доставени допълнителни количества, тъй като и в момента общината разполага с близо 200 кубика дърва на склад.

 

Коментари

  • Lidiq Hristova ноември 8, 2017 в 8:34 pm

    Кмета да не забрави че и в кв.Дивдядово живеят хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *