Европа (зелено) или Русия (червено)?
Да

or

Не
гласували: 470

Четири въпроса

Четири основни въпроса поставих на срещата с президента Румен Радев в Община Велики Преслав, съобщи кметът на старата столица Александър Горчев след разговорите с държавния глава в понеделник следобед. Президентът Радев беше на работно посещение в Преслав веднага след обяда, който даде за експрезидентите Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев в ресторант “Панорама”. Веднага след продължилия близо 2 часа обяд, който се случва за първи път в подобен формат от 1990 г. насам, президентът Петър Стоянов отиде да се разходи сред руините на Симеоновата столица, президентът Георги Първанов разгледа историческия музей, а Румен Радев посети кметството.

Румен Радев беше домакин на обяда за бившите му колеги в Бялата зала на ресторант “Панорама”

“Президентът не е част от изпълнителната власт и няма влияние върху финансирането, но поставих на неговото внимание проблеми, които вълнуват населението на нашата община и областта”, обясни Александър Горчев. Първата тема, която била представена пред президента, е инфраструктурна и касае новия инвестиционен проект за изграждане на довеждащия водопровод от язовир “Тича” до Шумен, при който има опасност Преслав да бъде заобиколен.

Великопреславският кмет поставил на масата и болната за преславяни тема с местната болница. “Ние не искаме повече пари от държавата, но искаме да ни се изплащат в пълен размер изработваните средства”, настоя Горчев. Кметът на Велики Преслав помолил президента Румен Радев в бъдещи срещи с държавни ръководители и бизнесделегации да бъде лобист на преславяни за привличане на инвеститори в преработвателната промишленост, дървообработването и леката промишленост в промишлената зона на града. “Имаме свободни терени, канализация, водоснабдяване, мястото е благоприятно за инвестиции”, мотивира се Александър Горчев.

Четвъртият въпрос е стратегически както за община Велики Преслав, така и за Върбица, и за цялата област. “Насочих вниманието на президента и коментирах желанието на цялата Шуменска област за отваряне на Върбишкия проход. Това ще даде живот не само на двете общини в близост до прохода но и на цялата област”, убеден е кметът на Велики Преслав.

По време на срещата в преславското кметство била обсъдена и идеята за президентски патронаж върху грижите за туризма и археологията в общината. Като резултат от това вероятно ще бъде продължена под някаква форма работата по движението “Съхрани българското”, започнало при мандата на президента Георги Първанов.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *