Подкрепяте ли пилотите от „Граф Игнатиево“?
Да

or

Не
гласували: 126

Четири въпроса

Четири основни въпроса поставих на срещата с президента Румен Радев в Община Велики Преслав, съобщи кметът на старата столица Александър Горчев след разговорите с държавния глава в понеделник следобед. Президентът Радев беше на работно посещение в Преслав веднага след обяда, който даде за експрезидентите Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев в ресторант „Панорама“. Веднага след продължилия близо 2 часа обяд, който се случва за първи път в подобен формат от 1990 г. насам, президентът Петър Стоянов отиде да се разходи сред руините на Симеоновата столица, президентът Георги Първанов разгледа историческия музей, а Румен Радев посети кметството.

Румен Радев беше домакин на обяда за бившите му колеги в Бялата зала на ресторант „Панорама“

„Президентът не е част от изпълнителната власт и няма влияние върху финансирането, но поставих на неговото внимание проблеми, които вълнуват населението на нашата община и областта“, обясни Александър Горчев. Първата тема, която била представена пред президента, е инфраструктурна и касае новия инвестиционен проект за изграждане на довеждащия водопровод от язовир „Тича“ до Шумен, при който има опасност Преслав да бъде заобиколен.

Великопреславският кмет поставил на масата и болната за преславяни тема с местната болница. „Ние не искаме повече пари от държавата, но искаме да ни се изплащат в пълен размер изработваните средства“, настоя Горчев. Кметът на Велики Преслав помолил президента Румен Радев в бъдещи срещи с държавни ръководители и бизнесделегации да бъде лобист на преславяни за привличане на инвеститори в преработвателната промишленост, дървообработването и леката промишленост в промишлената зона на града. „Имаме свободни терени, канализация, водоснабдяване, мястото е благоприятно за инвестиции“, мотивира се Александър Горчев.

Четвъртият въпрос е стратегически както за община Велики Преслав, така и за Върбица, и за цялата област. „Насочих вниманието на президента и коментирах желанието на цялата Шуменска област за отваряне на Върбишкия проход. Това ще даде живот не само на двете общини в близост до прохода но и на цялата област“, убеден е кметът на Велики Преслав.

По време на срещата в преславското кметство била обсъдена и идеята за президентски патронаж върху грижите за туризма и археологията в общината. Като резултат от това вероятно ще бъде продължена под някаква форма работата по движението „Съхрани българското“, започнало при мандата на президента Георги Първанов.

Коментари

Няма коментари по темата.