Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

Делото “Хитрино”

Разпоредителното заседание по наказателно дело № 349/2017 за катастрофата в Хитрино от 10 декември м. г. е насрочено за 15 януари 2018 г., съобщи говорителят на Шуменския окръжен съд Стилиян Стилиянов. До старта на процеса има 70 дни, а по-късният старт е определен с разрешение на председателя на ШОС, заради големия обем от материали по делото и необходимостта страните обстойно да се запознаят своевременно с тях преди датата на разпоредителното заседание, обясни Стилиянов.

Подсъдими за причиняване на катастрофата са локомотивните машинисти от Русе Димитър Ангелов Михнев и Радослав Стоянов Петков. Двамата са с обвинения, че на 10 декември 2016 г. при управление на подвижен железопътен състав – товарен влак, са нарушили правилата за движение, уредени в Закона за железопътния транспорт, в Наредба № 58 от 02.08.2006 г. за правилата за техническа експлоатация, движение на влаковете и сигнализацията в железопътния транспорт и по непредпазливост са причинили смъртта на 7 и телесни повреди на 14 души.

На разпоредителното заседание на 15 януари догодина освен прокуратурата, подсъдимите и техните защитници, са призовани и всички пострадали.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *