Европа (зелено) или Русия (червено)?
Да

or

Не
гласували: 373

Фитнес в Царев брод

Площадка за стрийт фитнес в центъра на Царев брод откриха в четвъртък кметът на община Шумен Любомир Христов и кметът на селото Стефан Живков. Спортният кът е изграден по проект “За активен спорт и отдих с. Царев брод” в рамките на националната кампания “За чиста околна среда 2017” и конкурса на екоминистерството и ПУДООС “Обичам природата и аз участвам.” Откриването стана точно на Димитровден, когато Царев брод отбелязва и празника на своя храм.

 

 

Новият кът за спорт и отдих се намира в центъра на селото и би трябвало да провокира желание за спорт както у учениците от близкото училище, така и у по-възрастните жители на селото. По наблюдения от подобни площадки в Шумен голяма част от спортуващите на уличния фитнес са представители на третата възраст. В Царев брод обаче по-възрастните се жалвали на кмета, че площадката е в центъра на много видно място и ще се срамуват да правят упражнения. Въпреки тези устни жалби зрели дами пробваха уредите веднага след откриването на съоръжението. “Откакто са монтирани уредите, постоянно са заети, особено по обяд.” – коментира кметът на Царев брод Стефан Живков.

Проектът по ПУДООС включвал доставката и монтаж на уреди за стрийт фитнес, паркова мебел – пейки и кошчета, както и засаждане на цветя в парковата зона около площадката. Общата стойност на проекта е 9 800 лева.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *