Европа (зелено) или Русия (червено)?
Да

or

Не
гласували: 373

Площадка до “Басейна”

Детска площадка с люлки и комбиниран уред за уличен фитнес откри до полицейските блокове в района на “Басейна” кметът Любомир Христов. Районът беше един от многото в крайните квартали, където няма изградени кътове за отдих, спорт и развлечение за деца и младежи.

В доскорошната неразорана целина между блоковете са направени асфалтови пътеки, за да може да се стига до площадката. Жители на съседните панелки поискаха от кмета да бъде направен още един асфалтиран кът, където да могат децата да карат колело. Други пък поискаха врати за игра на футбол, защото имало много деца в района. “Вие правете деца, ние ще направим люлки”, поощри шеговито гражданите кметът.

Като най-голяма язва на района си обаче местните определят бившето общежитие, което е с избушени прозоци и свободен достъп за скитници и клошари. Кметът Христов обясни, че за сградата на “Шуменска комуна” 22 има идея и проявен интерес от инвеститор за нейното завършване, но всичко е в процес на преговори.

Изграждането на площадката до “Басейна” е струвало 25 000 лева, които са вложени за асфалтовите пътеки, беседка, люлки и комбиниран уред за гимнастика, меко покритие и 4 пейки. Кметът обясни, че общината има намерение да изгради още 3 подобни площадки. Едната от бъдещите площадки се намира зад ъгъла на ул. “Ген. Драгомиров” и ул. “Самара”, затворена между блокове, между които има останки от някогашна детска площадка.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *