Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

Гости на съда

Снимка за спомен пред Съдебната палата

Шуменският Окръжен съд посрещна днес делегация от Върховния областен съд – Нюрнберг, Германия, съобщават от ШОС. Делегацията е водена от д-р Кристоф Щрьоц – президент на Върховния областен съд в Нюрнберг. Придружават го зам.-шефът на съда Манфред Швердтнер и съдия Валтраут Баейрлайн.

Официалното посещение на немските магистрати в България е резултат от партньорството на Апелативен съд – Варна и Върховния областен съд в Нюрнберг, което датира от 12 години.

В работната среща с магистратите от шуменския съдебен район участваха Ванухи Арекелян – административен ръководител и председател на АС-Варна и нейният заместник съдия Янко Янков. Председателят на ШОС София Радославова представи историята, развитието и настоящето на съда. Гостите бяха запознати с образователните, социални и културни дейности на нашия окръжен съд.

Интерес предизвика обявения от ШОС конкурс за детска рисунка на тема “Съдебната палата през моите очи”. Домакините обещаха да изпратят календар за 2018 г. с рисунката, класирана на първо място, да краси и кабинета на Президента на Върховния областен съд в Нюрнберг. Съдия Радославова подари на германските гости картина със сградата на Съдебната палата в Шумен от шуменски художник.

Подаръци

Срещата продължи с обмен на информация за структурите, принципите и организацията на работа по отделения, системите за разпределение на делата в съдилищата и натовареността на съдиите от съдебен район Шумен и провинция Бавария.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *