Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

Видео Арт

Студентския Видео Арт Фестивал Шумен 2017, организиран от катедра “Визуални изкуства, теория и методика” ще бъде открит в 13:00 часа във вторник, 24 октомври, в галерия „Университетска“ на Педагогическия факултет на Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”.

 

Тази година за Фестивала заявиха участие студенти и преподаватели от Националния университет за изкуства в Букурещ, университета за изящни изкуства “Мимар Синан” в Истанбул, Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, “Коджаели университет” в Измит, Шуменския университет и др.

 

На 24 октомври, четвъртият Студентски Видеоарт Фестивал ще се открие със специална селекция от Филмовия фестивал „Карантината“ Варна, подготвена от един от неговите организатори Цветан Кръстев. В останалата част от програмата ще бъдат представени селектирани продукции на участващите университети.

 

Ще се проведе творческа работилница със студентите на тема „Repeat All”, подпомагани от менторите Виктор Петков, Георги Кръстев, Валя Андонова и др.

 

Фестивалът се организира с подкрепата на деканското ръководство на ПФ и ректорското ръководство на ШУ. Наградите за конкурсната част на фестивала са осигурени от меценати от Холандия и Швейцария. Награждаването на победителите ще се състои на 27 октомври 2017 г. (петък), от 11.00 ч. в галерия “Университетска”.
Куратор на четвъртото издание на Студентски Видео Арт Фестивал Шумен 2017 е проф. Валери Чакалов.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *