Европа (зелено) или Русия (червено)?
Да

or

Не
гласували: 373

Институт Пушкин

Подобни сертификати се издават вече в 33 страни по света.

Изпитен център на Държавния институт по руски език “А . С. Пушкин” ще бъде открит на 23 октомври в Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”. Центърът в Шумен е един от трите нови центрове за руски език и тестиране “Институт Пушкин”, които ще бъдат открити този месец, другите два са в Молдова и Румъния.

 

“Центровете по руски език и тестиране “Институт Пушкин” се разкриват на базата на чужди образователни организации, в които се провежда преподаване и изучаване на руски език, руска литература и култура. Организацитеи-партньори, в които ще бъдат отворени центрове на партньорската мрежа “Институт Пушкин”, внасят голям принос в популяризирането на руския език в родните си страни. Откривайки центрове на партньорската мрежа, Институтът оказва сериозна подкрепа на университетите-партньори, което ще даде възможност за изучаване на руски език, литература и култура с използване както на традиционни методики, така и на иновативни подходи и съвременни образователни ресурси – портала  “Образование на руски”, – съобщи зам.-ректорът по учебно-възпитателната работа на Държавния институт по руски език “А. С. Пушкин” Елена Колтакова. По думите й в центровете ще могат да бъде извършвано повишаване на квалификацията и тестиране по руски език.

За откриването на центъра “Институт Пушкин” в Шумен ще пристигне самата Елена Колтакова, както и гости от посолството на Русия в България и представители на българското Министерство на образованието.

Институтът Пушкин е федерален ресурсен център за сътрудничество в областта на руския език и образование. В него се обучават студенти от 90 страни. Към днешна дата в партньорската мрежа на института влизат 51 организации в 33 страни по света. Центровете са създадени с подкрепата на Министерството на образованието и науката на Руската Федерация и в тях може да бъде получен международен сертификат за владеене на руски език. Формата и съдържанието на тестирането съответстват на аналогичните изпити по чужд език, провеждани от British Council, Alliance Française, Goethe-Institut, El Instituto Cervantes и други подобни. Институтът Пушкин отвори първия си център по руски език и тестиране у нас през 2015 във Варненския свободен университет.

В рамките на официалното откриване ще бъде организирана програма за повишаване на квалификацията “Руският език в световното образователно пространство” за чуждестранните русисти. Преподаватели от Института “А.С. Пушкин” ще изнесат лекции, посветени на активни процеси в руската лексика, стилистиката и фразеологията, на съвременните образователни технологии в обучението по руски език и литература, на методиката на преподаването на руски език в чуждестранна аудитория. Също така по време на кръглата маса ще се състои обсъждане на въпросите за мрежовото взаимодействие между образователните организации.

Коментари

  • ????? октомври 17, 2017 в 8:13 am

    Всичко много хубаво, но ниво С2 според Европейската езикова рамка не е “повседневное общение”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *