Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

История за Салманово

Дечко Лечев не битува на снимки в интернет, освен върху корицата на тази по-стара негова монография

На 17 октомври от 17.30 часа в Регионалния исторически музей – Шумен ще бъдат представени две книги на бившия шеф на музея д-р Дечко Лечев – „Салманово. Материали и бележки за историята на селото” и „Шумлян, град великий под Балкана” – второ допълнено издание.

Дечко Лечев е доктор по философия и старши научен сътрудник по история. Повече от 20 г. е бил директор на Регионалния исторически музей в Шумен.

Автор е на монографии и на няколко десетки статии и научни издания, както и на учебник за студенти по музейно дело. За неговата „Златна книга на дарителството в Шуменския край” му е присъдена „Награда на Шумен”.

„Салманово. Материали и бележки за историята на селото” е второто му проучване с краеведски характер. С опитността на историк-изследовател той е събрал и анализирал голям брой източници за историята на селото.

Първото издание на монографията „Шумлян, град великий под Балкана” е отпечатано през 2004 г. и представя изследванията на автора върху пътеписите за града през възрожденската епоха.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *