Ходихте ли на море/планина?
Да

or

Не
гласували: 55

400 кг контрабанда

Така изглеждат 400 кг контрабанден тютюн

Служители на шуменската полицейска дирекция разкриха близо 400 кг тютюн без бандерол. Акцизната стока била намерена по време на специализирана полицейска операция по линия на противодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол, съобщават от пресцентъра на ОД МВР-Шумен.

Около 11.30 часа днес на автомагистрала “Хемус” край Нови пазар бил проверен благоевградски хладилен камион “Мерцедес Спринтер”. Водачът, 30-годишен мъж от Гоце Делчев, изглеждал видимо притеснен.

По време на огледа в товарния автомобил полицейски служител забелязал, че между предния и задния отсек, които имитирали хладилни помещения, има фуга. Там намерили тайник. Бил замаскиран с лайсни. В тайника служители на РУ-Нови пазар, криминалисти от сектор “Противодействие на икономическата престъпност” от областната дирекция и полицейски служители от РУ-Шумен открили 390 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол в чували.

Контрабандната стока е иззета. За срок до 24 часа е задържан водачът на микробуса Г.П. (30 г.) от Гоце Делчев. Образувано е досъдебно проеизводство за престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК. Работата по документиране на престъплението продължава под надзор на прокурор от Районна прокуратура – Нови пазар.

20 кг тютюн без бандерол са намерени и в частен дом в Нови пазар. Вчера след сигнал, че мъж държи незаконни акцизни стоки е претърсен домът на 42-годишния А.Б. на ул. “Любен Каравелов”. Акцизната стока е иззета. За престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК е започнато досъдебно производство.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *