Европа (зелено) или Русия (червено)?
Да

or

Не
гласували: 464

Ремонт след 66 г.

Днес бе направена първа копка за ремонта на новопазарската пожарна служба. Снимки: Пресцентър на ОД МВР Шумен

Сградата на Районната противопожарна служба в Нови пазар ще бъде санирана по проект на община Нови пазар. Ремонтът ще струва малко над половин милион лева, от които 472 хил. лв. са безвъзмездна помощ от оперативната програма “Региони в растеж”, а общината дава останалите 46 871 лева.

Сградата на новопазарската пожарна е строена преди 66 г. През годините текущите ремонти са правени с доброволен труд от самите пожарникари. Преди 12 г. е бил пренареден покривът на сградата. Условията на труд през годините стават все по-лоши. Помещенията, в които работят пожарникарите, са с много лошо осветление, мазилките падат, стените са напукани.

“Сградата е в много лошо състояние. Недопустимо е такава важна служба да се помещава в сграда, която е пред събаряне. Надявам се след реализиране на проекта нашите огнеборци да се трудят при по-добри условия”, каза на първата копка днес кметът на Нови пазар Ивайло Камаджиев.

Строителните дейности няма да попречат на огнеборците да изпълняват задълженията си, заяви директорът на РД ПБЗН комисар Иван Иванов. Само за много кратко време, докато се сменят вратите, камионите ще напуснат сградата за 2-3 часа. Предвидено е обаче да са в отопляеми помещения, допълни комисар Иванов.

В проекта е предвидено подмяна на дограма, входни и гаражни врати, топлоизолация на външни стени, изолация на покрива, защита против мълнии, повишаване ефективността на осветителна инсталация, конструктивно укрепване на югоизточния ъгъл на основната сграда, цялостна подмяна на дървения гредоред и подова настилка.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *