Имате ли доверие на общинския съвет в Шумен?
Да

or

Не
гласували: 330

Ученици в общината

Кметът на община Шумен Любомир Христов е поканил на среща зрелостници от всички шуменски училища в Деня на българската община 12 октомври, съобщи говорителят на общината Роза Енчева. Събитието се организира, за да се популяризира дейността на местната власт и да се стимулира активното гражданско участие в управлението на местно ниво. Целта е младите хора да се запознаят с органите на местното самоуправление и с начините, по които те могат да упражнят своите граждански права.

Срещата ще се проведе на 12-ти октомври, четвъртък, от 9.00 часа в зала 363 (сесийна). В нея ще участват председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев, Пламен Петков като съветник с най-голям стаж в местния парламент и заместник-председател на Общинския съвет в Шумен и общественият посредник Иван Капралов. Зрелостниците ще поставят пред кмета Любомир Христов и останалите участници в инициативата въпроси, които вълнуват техните връстници, ще предложат решение от името на администрацията и кмета на общината и в ролята на общински съветници ще гласуват “за”, “против” или “въздържал се”.

Денят на българската община се отбелязва на 12 октомври. На тази дата през 1882 г. в Държавен вестник е публикуван първият „Закон за общините и градското управление”, който регламентира устройството и дейността на местните органи на държавната власт в Княжество България. През 1998 г., водени от желанието да се създаде нова традиция в историята на българските общини, която да свързва миналото, настоящето и бъдещето на местното самоуправление в България, делегатите на Общото събрание на Националното сдружение на общините вземат решение отбелязването на Деня на българската община да бъде на 12 октомври.

Коментари

Няма коментари по темата.