Ходихте ли на море/планина?
Да

or

Не
гласували: 55

Децки* бой на терена

Треньорите смятат да сезират и прокуратурата за инцидента

Две деца от шуменския футболен отбор „Атлетик“ са били бити по време на мач с тима на Девня, оплакаха се треньорите на шуменци. Нашите момчета хем били надиграни, хем бити на терена в Повеляново, където в събота един срещу друг излзели отборите на “Атлетик” – Шумен и Девня.

Резултатът бил 2:0 за домакините, когато в края на първото полувреме съдията свирил фаул. Шуменско момче ритнало домакин и последвало спречкване между две деца. Така уж невинната разправия прераснала в бой.

Имаше трима-четирима от техните играчи, едно от нашите деца беше на земята, имаше ритници, удари в главата, обясни Стойко Стойков, треньор на „Атлетик“, като посочи, че на мъжки мач рядко се виждат такива неща.

Момчетата от шуменския отбор разказаха, че се опитали да разтърват биещите се, но неуспешно. По думите им, дори треньорът на домакините от Девня ги заплашил, че “ще им строши зъбите”, което донякъде охладило ентусиазма им.
По време на разправията на терена навлязла и публика, което накарало треньорите на шуменския отбор да искат мачът да бъде прекратен.

Попитах дежурния съдия дали ще прекрати мача, а той каза, че това е било просто спречкване и няма защо да се прекратява. Аз му казах, че здравето на децата е по-важно и ги изведох, разказа Захари Димитров, треньор на „Атлетик“. Така тимът загубил служебно.

Треньорите посочиха, че още от началото на мача атмосферата не била спортсменска. Чуваха се псувни и обиди. Ние бяхме заедно с един баща и дядото на едното момче, те крещяха “сваляйте гащите, ще ви ***”, разказаха наставници, а Захари Димитров бе категоричен, че такива ругатни биха засрамили всеки запалянко по стадионите на първенството при мъжете.

За инцидента е уведомен Зоналният съвет на Българския футболен съюз във Варна и се очаква в сряда случаят да бъде разгледан.

 

*Знаем как се пише 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *