Ходихте ли на море/планина?
Да

or

Не
гласували: 55

Томболата на КАТ

Водачи от цялата страна и на коли от всякакви марки са призьори в “томболата на КАТ”, която “награждава” с фиш със снимка шофьорите, които минават с превишена скорост около камери и радари за контрол на скоростта.

За първите 9 месеца на годината участниците в разпределянето на фишовете са над 9 000. Най-голяма е групата, в която превишението е било до 31 км/ч над разрешеното – 8 141 призьори. Други 942 са нарушили ограничението на скоростта от 31 до 40 км/ч. Водачите, които са засечени да управляват със скорост от 41 до 50 км/ч над максимално допустимата, са 270. А 122 са шофирали със скорост над 50 км/ч от максимално разрешената.

През юни мобилните камери са засекли водач на лек автомобил „Тойота“ със софийска регистрация, който се движил със 126 км/ч при разрешени 60. За нарушението му е съставен фиш за 750 лева. Такава глоба е наложена и на водач на лек автомобил „Пежо“ със софийска регистрация, преминал през пътен участък с 125 км/ч при разрешени 60. Водач на „Мерцедес“ със софийска регистрация е установен да управлява със 121 км/ч при ограничение на скоростта 60. За нарушението му е наложена глоба с фиш за 700 лева.

През юли „рекордът“ е поставен от водач на лек автомобил „Ауди“ с великотърновска регистрация, който бил засечен от мобилна камера да шофира с 128 км/ч при ограничение на скоростта 60. Със 107 км/ч е бил установен да шофира водач на бус “Мерцедес Спринтер” с шуменска регистрация. Също с толкова се движил в участък с ограничение на скоростта 60 км/час водач на лек автомобил „Хонда“ със софийска регистрация.

През месец август бил установен водач на лек автомобил „Шкода“ с добричка регистрация, който се движил със 110 км/час в населено място, където ограничението на скоростта е 50. Наложена му е глоба 750 лв., лишен е от правото да управлява МПС за срок от 3 месеца. Със скорост от 110 км/ч извън населено място, където ограничението на скоростта е 60, е установен водач на лек автомобил „Мерцедес“ с варненска регистрация. Със скорост от 106 км/ч при разрешени 60 през август е засечен водач на Мерцедес с великотърновска регистрация.

Полицейската статистика, предоставена днес от пресаташето на ОДМВР – Шумен Ася Йорданова сочи, че през първите 9 месеца на 2017 година на територията на ОДМВР- Шумен са регистрирани 499 пътно транспортни произшествия, близо с една трета по-малко, отколкото са били за това време на 2016 г. – 726. През тази година имаме 14 загинали и 64 ранени.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *