Ходихте ли на море/планина?
Да

or

Не
гласували: 151

20 години звезди

Славея Иванова от вокално студио “Стани звезда” получи Наградата на кмета на Шумен на последния Национален конкурс за млади изпълнители “Съзвездие 2016”.

Концерт ретроспекция на 20-те си години съществуване организира в сряда вечер в Младежкия дом вокално студио “Стани звезда”. На сцената ще излязат настоящи и бивши възпитаници на студиото, сред които вече има и утвърдени музикални педагози. Идеята за юбилейния купон представи пред репортери собственичката на частното вокално студио “Стани звезда” Марияна Ставрева.

 

Началото беше през 1997 година, студиото беше създадено покрай провежданите в “Топ телевизия” конкурси за деца-изпълнители “Звездици към звездите”, върна историята 20 години назад вокалната педагожка. Първоначалното намерение било да подготвя деца за този конкурс. Така се родила идеята, но впоследствие участниците в телевизионния конкурс започнали да се връщат с призове от национални и международни конкурси. “За себе си установих, че това е, което искам да правя и се влюбих в работата си и го правя с желание и много любов, а резултатите бяха неизбежни. 9 от моите възпитаници продължиха професионалната си кариера в музикалната академия.” – допълва Ставрева.

 

Сред бившите възпитаници вече има музикални педагози, които преподават в София. Бившата “звездичка” Искра Милкова сега е вокален педагог в “Х фактор”. През школата на Марияна Ставрева през двете десетилетия са минали между 80 и 100 деца, като най-малкото дете е на 4 години. Кариерата на шуменските деца обикновено прекъсва, когато завършват училище и заминат в други градове. В София и Варна възпитаниците на тамошните школи продължават участието си и след завършване на училище, вметна още Ставрева.
Спектакълът по случай 20-годишнината на “Стани звезда” е от 19.00 на 11 октомври в залата на Младежкия дом.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *