Ходихте ли на море/планина?
Да

or

Не
гласували: 55

19 от 44 готови

Строително-ремонтните дейности по 19 от общо 44 предвидени за ремонт улици в Шумен са приключили, съобщи пресцентърът на Община Шумен. Асфалтирането и кърпежите са по програмата за извършване на аварийни ремонти на уличната мрежа в Шумен и кварталите „Дивдядово“, „Макак“ и „Мътница“, като цялата програма прдвижда машинно преасфалтиране на по-големи участъци и локални кърпежи на близо 22 000 квадратни метра нарушено покритие на уличните платна.

По осем от вече завършените ремонти по улиците в Шумен – „Индустриална“, „Генерал Тотлебен“, „Света гора“, „Харалан Ангелов“, „Софроний Врачански“, „Жечко Попов“, „Московска“ и „Димчо Дебелянов“ с машинно преасфалтиране са били подновени по-големи участъци от компрометираното асфалтово покритие.

От фирмата “Автомагистрали “Черно море”, с която е сключен договор за аварийно изкърпване на улиците в града в началото на месец септември са съобщили, че приключва работата и по улица “Гиньо Писков”. Тя е преасфалтирана от пресечката с “Перуника” до №24. От администрацията информират гражданите, че поради извършено незаконно разкопаване на платното за изграждане на сградно канализационно отклонение без разрешение, ремонтът не може да продължи до края на улицата. На нарушителя е съставен акт за прокопаване на общински терен без дадено разрешение от общината. Наложена му е и санкция от ВиК дружеството.

От началото на тази седмица фирмата започва работата и в района на квартал „Боян Българанов“, където също ще се извършват кърпежи и машинно преасфалтиране на местата, които са включени в предварително утвърдения от администрацията списък.

Продължава работата и по общинската пътна инфраструктура със средства от бюджета за 2017-та година на община Шумен. Направени са локални кърпежи по общинската пътна мрежа в направленията Шумен – Новосел, Средня, Черенча, Градище, Белокопитово, Панайот Волово, Лозево, Мараш, Салманово и Дибич. Ремонтните дейности се извършват от работници на общинското предприятие „Строителство и благоустройство“. В момента се подготвят участъците по пътя за село Васил Друмево и по уверение на директора на предприятието Недко Салабашев от утре и там ще започне възстановяването на компрометираните пътни участъци. До края на седмицата работниците от предприятието ще извършат ремонтни дейности и по пътя от Царев брод до Велино.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *