Подкрепяте ли пилотите от „Граф Игнатиево“?
Да

or

Не
гласували: 198

Визи за Москва

Финалистите от „Савата“ и тяхната преподавателка Радка Гочева

Петима ученици от СУ „Сава Доброплодни“ си извоюваха правото да представляват България на финала на VI Международен фестивал „Познавачи на руския език“ (Знатоки русского языка) в Москва. Това съобщи пресаташето на училището Стела Мечева.

Преди да получат „московски визи“ момчетата и момичетата от Шумен трябваше да премерят сили с участници от Европа, Азия и Австралия в задочен кръг на фестивала от 15 до 30 септември. Пътят за Москва минаваше през три конкурса: „Познавачи на руския език, историята и културата на Русия“ с писане на есе, „Великото руско слово“ – рецитаторски конкурс и „Душата на Русия“ – рисунка. До финала достигнали участници от 17 страни, сред които и всичките петима участници от СУ „Сава Доброплодни“: Михаела Димитрова и Емилияна Георгиева от 7 а клас, Петър Иванов от 8 а клас, Траяна Василева и Виктор Иванов от 11 а клас. Техен учител е преподавателката Радка Гочева.

И петимата са получили максимален брой точки и са се класирали за финалния кръг, който ще се проведе от 5 до 11 ноември в Москва. „Горди сме, че нашите ученици ще защитават името на училището ни, на град Шумен и на България, защото сме единствените представители от България, достигнали до финалния кръг.“ – коментира представител на училището.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *