Ходихте ли на море/планина?
Да

or

Не
гласували: 70

Светофари със звук

Община Шумен постави на три възлови кръстовища звукови сигнализатори за незрящи, съобщи говорителят на кметството Роза Енчева. Устройствата са монтирани за улеснение на хората с нарушено зрение и указват кога може да се пресича. Те са поставени на светофарните уредби на кръстовищата на бул. „Симеон Велики“ с ул. „Цар Асен“ (пред РУСО),  на бул. „Симеон Велики“ с ул. „Васил Друмев“ (при бензиностанция  ШЕЛ) и на бул. „Симеон Велики“ с ул. Алеко Константинов“ (до Кооперативния пазар).

Сигнализаторите са саморегулиращи се спрямо околния шум и работят от 6.00 до 22.00 часа. Звуковите сигнали са в два различни тона за преминаване през двете платна на булеварда и се включват при зелена светлина. Уредбата е въведена в действие след одобрението на представители на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания в Шумен. Общата стойност, която общината е платила за купуването и монтирането на устройствата, е 10 000 лева.

Коментари

  • Маргарита октомври 4, 2017 в 12:42 pm

    Светла Маркова да си сложи такъв звуков светофар пред прозорците, та да психяса! Денонощен тормоз за всички живущи около кръстовища със светофари.Слепите падат в дупки и канавки, а вие се правите на Майка Тереза с пищялките на светофарите. Ще ви съдим! Кметът да си върже очите и да мине по разбитите тротоари от новата до старата поликлиника, където ежедневно слепите се спъват. С тия пари можете да направите тротоарните плочки, а не да подлудяваме и да не можем да спим!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *