Ходихте ли на море/планина?
Да

or

Не
гласували: 70

Селски избори

Частични избори за кмет ще се проведат в село Цани Гинчево, общ. Никола Козлево тази неделя.

Кметското място в селото се оваканти, след като законно избраният през преди две години Красимир Горанов Георгиев отиде да работи в София като шофьор на автобус. На 15 май т.г. Общинската избирателна комисия в Никола Козлево прекрати пълномощията му предсрочно. Георгиев беше кмет на селото два мандата и половина.

За изборите на 8 октомври са регистрирани трима кандидати – Иван Георгиев Добрев от БСП, Митко Йорданов Георгиев от “ВОЛЯ” и Павел Станчев Динков от ГЕРБ. Избирателната комисия е регистрирала за участие в селските избори и ДПС, но те не са издигнали свой кандидат. Ще се гласува в една секция.

От пресцентъра на МВР-Шумен съобщават, че сектор “Български документи за самоличност” ще съдейства на хората, които по различни причини нямат валидни документи за самоличност. На граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност.

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден в петък, по искане на гражданите ще бъде издавано удостоверение, с което да гласуват. Удостоверението важи само за изборите и остава в секционната комисия, като се прилага към избирателния списък.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *