Европа (зелено) или Русия (червено)?
Да

or

Не
гласували: 373

Помощ за Кресна

Община Шумен се включва в националната кампания в подкрепа на Община Кресна за възстановяване на щетите от пожара, който възникна на 24 август тази година и в продължение на шест дни бушува в няколко кресненски села.

Тогава изгоряха близо 20 000 декара горски площи, пасища, овъглени бяха земеделски земи и стопанства, граждани останаха без подслон, хиляди животни – без храна. Само за възстановяване на изгорелите иглолистни и широколистни гори по експертни оценки ще са нужни 15 млн. лева и поне 50 години.

Община Шумен отправя към шуменци призив за съпричастност. Всеки, който има възможност и желание да се включи в националната кампания в помощ на гражданите на Кресна, може да изпрати парични средства за пострадалите от пожара на тази банкова сметка:

Община Кресна
Интернешънъл Асет Банк АД – клон Благоевград
IBAN BG08IABG 745 884 012 42 700
BIC IABGBGSF
Код за вид плащане: 44 51 00
Основание: Пожар в селата Ощава, Стара Кресна, Влахи

Създадена е организация и на пощенския адрес на Община Кресна могат да бъдат приемани дарения от строителни материали и вътрешно обзавеждане за изгорелите къщи и селскостопански постройки; помощи в хранителни продукти и консерви за изхранване на пострадалите от пожара; вещи от първа необходимост (одеяла, чаршафи, завивки, топли дрехи и обувки). Община Кресна приема дарения на фуражи, сено и слама за изхранване на селскостопанските животни в засегнатите от пожара села.

Предметните дарения се изпращат на адрес: Община Кресна, ул. “Македония” № 96, Кресна 2840, област Благоевград, За националната кампания за възстановяване на щетите от пожара

На телефони 0893 015 892, 0893 015 893 и 0893 015 894 можете да се получи конкретна информация за нуждите на пострадалите и нанесените материални щети.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *