Европа (зелено) или Русия (червено)?
Да

or

Не
гласували: 373

Фермата на Бомбèто

Снимка: Пресцентър на ОД МВР-Шумен

Модерна ферма за канабис спретнал в стара стопанска постройка в землището на Нови пазар 39-годишният местен Венцислав Чобанов – Бомбето. По дирите на “земеделския производител” душили новопазарските ченгета и го изловили. За успешната акция в оранжерията разказа на пресконференция в петък шефът на ОДМВР-Шумен ст. комисар Ялчън Расим.

Той уточни, че претърсването и арестът били извършени в 9,30 часа в четвъртък, при което криминално проявеният стопанин даже оказал съпротива. Криминалистите открили две помещения, оборудвани за отглеждане на канабис. В едното намерили 77 саксии с канабисови растения в различен стадий на развитие.

Наркооранжерията от закрит тип била снабдена с вентилационна, отоплителна, осветителна и поливна инсталации в работен режим. По този начин за растежа на тревата били създадени много добри условия. Всяко от тях било с височина между 50 и 80 см. При полевия наркотест пробите са реагирали на “канабис”, уточняват от полицията. В съседно помещение са открити препарати, съоръжения и материали, подпомагащи оптималния им растеж. Иззети са и два плика суха зелена тревиста маса с общо тегло около 340 г.

Чобанов е известен е на полицията с кражба на стоки от хранителен магазин, кражба на метален стълб край язовир, кражба на машинно масло от предприятие в Нови пазар, кражба на метали, за което е осъждан.

Най-напред е бил задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар, а след доклад на материалите в Окръжна прокуратура- Шумен е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354 А и 354 В от НК, и мярката му за задържане е удължена до 72 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Шумен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *