Европа (зелено) или Русия (червено)?
Да

or

Не
гласували: 373

Пожарна безопасност


961 произшествия за възникнали от началото на годината на територията обслужвана от Регионалната дирекция “Противопожарна безопасност и защита на населението” в Шумен от началото на годината. Цифрата съобщи началникът на дирекцията комисар Иван Иванов на брифинг по повод на седмицата на пожарната безопасност. 590 от всички произшествия са пожари, в 357 случая службата е извършвала аварийно-спасителни действия или е оказвала техническа помощ. Цифрите са сходни с миналогодишните, а “най-пожарна” е била 2012, когато регистрираните произшествия били 1720.
От началото на 2017г. служителите, осъществяващи държавен противопожарен контрол са извършили 27 комплексни, 537 контролни и 920 тематични проверки в обектите. За отстраняване на констатирани нарушения са връчени 153 противопожарни разпореждания. За допуснати административни нарушения са съставени 52 акта.
Служителите, осъществяващи държавен противопожарен контрол в областта на новото строителство са изготвили становища на проектна документация и са участвали във въвеждането в експлоатация на 160 обекта.
По направление защита на населението са проверени 190 обекта.
На проведените XVIII републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ през месец юни в к. к. Албена представителният отбор от област Шумен се класира на 1 място в дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека“, а в комплексното класиране зае 5 място от 28 отбора.
На проведеното републиканско ученическо състезание по защита при бедствия, пожари и извънредни състезания в гр. Бургас отборът на област Шумен се класира на трето място от 28 отбора.
Приоритетните задачи, които стоят пред ГДПБЗН-МВР и в частност пред РДПБЗН-Шумен към настоящия момент са доразвиване и обучение на доброволни формирования, както и качествена превенция и обучение на населението с цел защита от природни бедствия. В тази връзка на територията на област Шумен в процес на изграждане е един от шестте областни учебни центъра за обучение на населението за действия при природни бедствия.
За проявен героизъм, изключителен професионализъм при извършване на рискови аварийно – спасителни дейности за отстраняване последиците от възникналия тежък инцидент на 10 декември 2016 г. на гарата в село Хитрино, област Шумен са наградени 126 служители на РДПБЗН-Шумен от министъра на вътрешните работи.
За проявен героизъм, при изпълнение на служебните си задължения при отработването на тежко произшествие в района на село Хитрино, обл. Шумен с комплексна награда на Националния конкурс “Пожарникар на годината – 2016” са наградени 166 служители на РДПБЗН-Шумен от директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.
За съществен принос при изпълнение на конкретна професионална задача от служители на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Шумен, взели активно участие при ликвидиране на последствия от възникнал инцидент на 10.12.2016 г., експлозия и пожар на ж.п. гара с. Хитрино, област Шумен, като вследствие на дерайлиралата влакова композиция и последвалия взрив на цистерните с опасни вещества са разрушени много къщи и административни сгради, с изключително катастрофални и мащабни последици за местното население са наградени 5 служители на РДПБЗН-Шумен от директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.
За постигнати високи професионални резултати и съществен принос при изпълнение на служебните задължения е награден 1 служител на РДПБЗН-Шумен от министъра на вътрешните работи.
За съществен принос и проявен висок професионализъм при изпълнение на конкретна професионална задача и по повод професионалния празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР – 14 септември са наградени 27 служители на РДПБЗН – Шумен от директора на РДПБЗН – Шумен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *