Подкрепяте ли пилотите от „Граф Игнатиево“?
Да

or

Не
гласували: 131

Пътя на валяка

Във вторник по обяд валякът работеше на ул. „Харалан Ангелов“.

124 хиляди лева е похарчила Община Шумен за частичното асфалтиране и изкърпването на една от входните артерии на Шумен ул. „Индустриална“. Това съобщки заместник-кметът по строителството на общината инж. Боян Тодоров.

Ямите по шосето, което в чертите на града става в улица станаха причина зевзеци да кръстят пътния участък като булевард на името на кмета и управляващата партия. Към момента всички дупки са запълнени, а най-критичната отсечка по „Индустриална“ е асфалтирана изцяло машинно. Остава обаче предупреждението за неравности по пътя и ограничение на скоростта от 30 километра в час, тъй като неравностите са факт и не могат да бъдат избегнати с изкърпването на дупките.

„В момента приключва изкърпването на ул. „Харалан Ангелов“, „Жечко Попов“ и „Московска“, в следващия етап ще бъдет „Белмекен“, „Чавдар войвода“, „Димчо Дебелянов“, „Хан Аспарух“, „Герила“ и „Войвода“, където сме предвидили цялостно асфалтиране на улиците, ул. „Университетска“ ще бъде изкърпена и петият етап ще бъде „Гиньо Писков“, „Александър Константинов“ (предполагаме, че става въпрос за лапсус – „Алеко Константинов“ ) и „Петко Българанов““ – обобщи инж. Тодоров.

Заместник-кметът уточни, че това не са всички улици, а прави междинен отчет за направеното до момента и изразходваните средства. Парите, парите предвидени за рехабилитация на уличната мрежа и пътищата в общината през тази година са 920 хиляди лева, от тях 720 са за града.

По думите на инж. Боян Тодоров специалисти от Общината наблюдават процеса на преасфалтиране и се правят съответните проби. Предстои обявяването на обществена поръчка за бул. “Симеон Велики“, както и за цялостно преасфалтиране на участъка между изграждащите се две нови кръгови кръстовища. „Новият асфалт между кръговите кръстовища ще бъде положен до жп моста, като идеята е след това да бъде поставена маркировка от по-висок клас“, заяви инж. Тодоров. Пътната маркировка ще бъде от типа „студен пластик“, който е с по-висока светлоотразителност и трайност при всякакви атмосферни условия. Изборът за този тип хоризонтална маркировка е на инвеститора „Видеолукс Холдинг“, който довършва най-новия си обект в Шумен – магазин „Практикер“, веригата щяла да плати и за маркировката.

 

Представители на общината следели за качеството на полагания асфалт.

Най-критичният участък на ул. „Индустриална“ е преасфалтиран машинно изцяло.

Коментари

Няма коментари по темата.