Европа (зелено) или Русия (червено)?
Да

or

Не
гласували: 373

Хайван пазарите под лупа

Областната епизоотична комисия в Шумен

Инспектори ще търсят малтретирани животни по хайван пазарите у нас. Започват проверки по всички законни и незаконни животински пазари в Шуменска област, е решила днес и нашата областна епизоотична комисия на заседание, председателствано от проф. Стефан Желев. Проверките ще се извършват съвместно от представители на Областна дирекция по безопасност на храните, ОД МВР и общините.

Заседанието се проведе в изпълнение на Заповед на изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните във връзка с доклад за сериозни проблеми с хуманното отношение към животните на пазарите в България по наблюдения на организация за защита на животните “Анималс Ейнджълс”.

Д-р Наташа Баева, и. д. началник отдел “Здравеопазване на животните” при Областна дирекция по безопасност на храните – Шумен, представи данни от този доклад, в който са включени данни от проверки по пазарите в Пазарджик, Раковски, Хасково и др. Общите констатации са за недобре гледани животни, с инфекции и открити рани. По пазарите не са спазени и изискванията за хуманно отношение към животните.

На територията на област Шумен няма регламентирани пазари за животни, които имат регистрация в Областната дирекция по безопасност на храните, съобщи директорът на дирекцията д-р Катя Райкинска. За да се регистрират такива обекти, те трябва да отговарят на много условия, които изискват сериозни инвестиции, стана ясно на заседанието.

Областната епизоотична комисия прие решение, според което до 13 септември трябва да се съберат общинските епизоотични комисии и да определят дати за проверки на регламентирани и нерегламентирани пазари за животни на територията на областта. До 14 септември определените за проверка дати по общини ще бъдат представени в ОБДХ-Шумен.

Коментари

  • стоянов септември 12, 2017 в 5:43 am

    стига с тия животни ,погрижете се за хората ,колко гладни,болни,малтретирани ,ограбени и т.н ай стига с тия еврогейски правила тук е моят дом и ще го подредя както аз аз аз искам

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *