Европа (зелено) или Русия (червено)?
Да

or

Не
гласували: 373

Готовност за мачове

 

Пет контейнера със съблекални и санитарни помещения бяха монтирани пред трибуната на градския стадион “Панайот Волов” в четвъртък следобед. “Подготвяме стадиона, така, че да отговаря на изискванията на БФС и да може на него да се провеждат домакински футболни срещи.” – съобщи директорът на общинското предприятие “Общински жилища и имоти” Цанко Цанев по повод на строителната активност на стадиона.

Монтажът на контейнерите с готови помещения се оказа сложна операция, защото се наложи с кран да бъдат прехвърлени над централната трибуна на стадиона. Вътре в контейнерите има съблеканли с умивални, тоалетни и бани. По два контейнера за всеки един от отборите – домакини и гости и един за съдийския състав.

С това решение ще може да се осигурят домакинските мачове на шуменските футболни отбори. Съблекалните и помещенията в самите трибуни не ставали за ползване, рушали се и за възстановяването им щели да бъдат необходими ок. 3 милиона лева, сума, която не е по силите на общината. Затова било взето решение за осигуряване на новия сезон да бъдат наети пет контейнера, практика, която се използва и на други места. Това ще струва на предприятието ок. 5 хиляди лева за целия сезон. В момента вървят довършителни работи по стадиона, почистват се и пътеките за лекоатлетите, очаква се да бъде и окосен, а в неделя теренът може да посрещне и първия футболен двубой. Като домакин на терена ще излезе женският тим “Олимпия” – Шумен, който посреща благоевградския “Спортика” в държавното първенство по футбол за жени. Началният час е 16:30 на 10 септември.

 

Коментари

  • К. Кръстев септември 11, 2017 в 9:39 pm

    Е това вече е дъното !!! Аплодисменти за всички допринесли за това. Как не ви е срам и как толкова безочливо изказва мнения тоя плъх Цанко Цанев като знае, че един от виновниците е именно той. Всички сте за разстрел ! Закопахте футболът и спорта в тоя и без друго опустял град

  • Николай Александров септември 8, 2017 в 3:11 pm

    Градският стадион е лицето на спорта в един град.Спорта в Шумен има нужда от способни ръководители.

  • Стратиев септември 8, 2017 в 12:43 pm

    как ще струва ремонта 3 милиона?Новата зала струва 8 милиона.Пишете глупости.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *