Ходихте ли на море/планина?
Да

or

Не
гласували: 164

Глоби от горските

Автомобил, две каруци и 1,5 куб. м дърва за огрев са задържани през изминалата седмица при проверки на горските стражари към Североизточно държавно предприятие със седалище в Шумен, съобщи пресаташето на СИДП Мина Сарова. За нарушенията са съставени 5 акта и 2 констативни протокола. От извършените общо 562 проверки в периода от 28 август до 4 септември, 165 са на обекти за добив на дървесина, 247 – на превозни средства, 62 на физически лица.

За незаконната сеч на 0,70 куб. м дървесина в границите на ДГС „Омуртаг” горските стражари са сътавили два акта и един констативен протокол. Конфискувани са автомобил и каруца на нарушителите.

Каруца е задържана и при обход на горите на територията на ДГС „Провадия”.  За незаконния добив на 0,80 куб. м дървесина служителите на стопанството са съставили три акта.
Констативен протокол е съставен и от мобилните контролни екипи на ДГС „Суворово”.

Продължават и системните проверки на ловците. През изминалата седмица в 13-те горски и 5-те ловни стопанства на територията на четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен са проверени общо 86 любители на лова. Не са установени нарушения.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *