Европа (зелено) или Русия (червено)?
Да

or

Не
гласували: 373

Фестивал на щастието

Заместник-кметът по строителство и екология на община Шумен инж. Боян Тодоров ще бъде гост на празника на турския град Синоп на 8, 9 и 10 септември, съобщи пресаташето на кметството Роза Енчева. Гостуването е по покана на кмета на града Баки Ергюл. В празничните дни се провежда и “Фестивал на щастието” с международно участие. Ансамбълът за народни песни и танци “Шумен” с главен художествен ръководител Катя Кайрякова получи специалната покана през тази година да открие дните на Синоп. В едночасовата концертна програма на ансамбъла са включени  песни, танци и инструментални изпълнения от различни етнографски области на България. За празниците в южната ни съседка заминава 30-членна делегация от танцьори и общинар.

 

Фестивалът в Синоп се провежда със съдействието на “Алкомет” АД и заедно с инж. Тодоров гост на празниците на града ще бъде и председателят на Управителния съвет на Българотурската търговско-индустриална камара и председател на Надзорния съвет на “Алкомет” АД – Шумен Фикрет Индже.

 

Директорът на фестивала Волкан Атълган лично поканил Община Шумен да се включи във второто издание на празника.  Снимка: Архивите на Шмоко

 

Ден преди посещението в Синоп, на 7 септември инж. Боян Тодоров ще посети един от заводите на Саркуйсан, който се намира в промишлената зона на Истанбул. Фирмата е най-големият производител на електролитна мед в Турция и една от водещите компании в този бранш в Европа.  Боян Тодоров ще се запознае на място с мощностите в предприятието, тъй като подобен завод се изгражда и в Шумен, се казва още в съобщението на общината.

Първото издание на Фестивала на щастието в Синоп е било през м. г., а до провеждането му се стигнало, след като изследване за удовлетвореността от живота извело 47-хилядния черноморски Синоп на първо място като най-щастлив град в Турция. Според легендите градът е родно място на великия гръцки философ Диоген.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *