Европа (зелено) или Русия (червено)?
Да

or

Не
гласували: 276

Асистенти в Преслав

Днес помощници и асистенти подписаха договорите си и в понеделник започват работа

59 домашни помощници и лични асистенти, ангажирани по приключилия през юни проект по операция “Независим живот” на оперативна програма “Човешки ресурси” във Велики Преслав, от понеделник ще работят наново и ще имат гарантирана работа до края на годината. Това става, след като с постановление на Министерския съвет са осигурени средства за устойчивост след приключване на проекта.

“Държавата осигури средства и до края на годината потребителите, които са получавали услугата в рамките на проекта, ще продължат да я получават до края на годината”, обясни пред Шмоко.бг Мария Бонева, ст. специалист “Социална политика” в община Велики Преслав, която ръководеше и приключилия проект. В рамките на 21 месеца 120 души получаваха необходимите ежедневни грижи, а с предоставянето й бяха ангажирани 22 лични асистенти и 37 домашни помощници.

Проектът приключи на 17 юни, днас ангажираните по него асистенти и помощници подписаха новите си договори, а от понеделник влизат в домовете на своите подопечни. В рамките на проекта по операция “Независим живот” финансирането по ОП “Човешки ресурси” беше в размер на близо 500 000 лева, сега от държавния бюджет месечната издръжка на “устойчивостта” ще струва около 28 000 лева. Ангажиментът на асистенти и помощници е за 6 часа дневно и в зависимост от натоварването си получават към 400 лева.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *