Европа (зелено) или Русия (червено)?
Да

or

Не
гласували: 276

Усетил се

24-годишен мъж се е предал доброволно в полицията в Шумен след като преди това пенсионер му метнал 1290 лева, личната си карта и дебитна банкова карта през прозореца. Оказало се, че младежът е муле, наето без негово знание да пренесе плячката от телефонна измама.

Младият мъж се явил в Районното управление на полицията към 18 часа в понеделник. Посетителят обяснил на дежурния полицай, че по обява в интернет си намерил работа като куриер на документи. Започнал веднага и го изпратили на първата задача. От адрес в Шумен трябвало да вземе документи. Отишъл на адреса, а там през прозорец му хвърлили пари, лична и дебитна карти.

Впоследствие се оказало, че “пратката” е хвърлена от 75-годишен мъж, който бил заблуден от телефонни измамници, че в момента се провежда акция по задържане именно на измамници. От самия начин на предаване на “документите” младежът се усъмнил, че работата е нередна и, че е станал част от измама, затова веднага отишъл в полицията. Разказал подробно историята, а по случая било образувано досъдебно производство.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *