Европа (зелено) или Русия (червено)?
Да

or

Не
гласували: 303

Обединени архитекти

Работата по новия облик на центъра на Шумен да бъде разделен между двата екипа, които представиха визии за ларгото. Това е решила на свое заседание оценителната комисия, която трябваше да оцени двата варианта на предпроектни обемно-пространствени проучвания за новата визия на пешеходната зона на града. Новината съобщи пресцентърът на кметството.

Публична беше първата част, в която в присъствието кмета на община Шумен, заместник-кметове, журналисти, граждани и представители на КАБ и КИИП авторите представиха своите концепции, след което работата на комисията е продължила на експертно ниво.

“В заключение, след проведения „състезателен диалог“, обсъждане и оценка на представените предложения, комисията единодушно реши да раздели работата по новия облик на центъра между двата екипа.” – пише служителят по протокола на кметството Стойчо Стойчев.

Така западната част на пешеходна зона, от х-л „Мадара“ до сградата на Военното окръжие, се възлага за следваща фаза на проектиране на колектива в състав: арх. Красимир Генов, арх. Николай Симеонов, арх. Даниела Славова, арх. Явор Генов и ландшафтния архитект Веселин Василев. Източната част на пешеходна зона, от Военното окръжие до пл. „Кристал“, ще се възложи на екипа на архитектите Добрил Добрев, Георги Маринов, Дарий Аврамов и Камен Добрев.

Процедурите ще се извършат по реда на Закона за обществените поръчки и специализираното законодателство. На базата на направените от комисията изводи община Шумен ще изготви подробно задание за изготвяне на следващите фази на проектиране – идеен предварителен проект и технически проект.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *