Подкрепяте ли пилотите от „Граф Игнатиево“?
Да

or

Не
гласували: 198

Отвори Летен музей

Летният музей вече е отворен и ще продължи до 11 август, съобщават домакините на детската атракция от Регионалния исторически музей в Шумен. Занятията са от 10.00 до 12.00 часа в централната експозиция.

Темите за най-малките любители на археологията и историята този път са „Легенди за Шумен“, „Игри от минало време“, „Народните носии“, „Посещение на комплекс „Авшарян“ и „Археологията зад кадър“.

Освен постоянната общоисторическа експозиция на музея, за жителите и гостите на града до средата на месеца са достъпни и временните изложби. „Каракачаните – черните хора с бели души“ е устроена със съдействието на Федерацията на културно-просветните дружества на каракачаните в България и е посветена на затворената общност с основен поминък мобилно животновъдство и неповторими фолклор, обичаи, облекло и говор.

В зала „Съкровищница“ може да бъде видяно и Панагюрското златно съкровище. Деветте съда са изработени в края на IV – началото на III в. пр. Хр. Те представляват култов сервиз и общото им тегло е над 6 кг.

Работното време на Регионален исторически музей – Шумен е всеки ден от 10.00 до 18.00 часа.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *