Европа (зелено) или Русия (червено)?
Да

or

Не
гласували: 303

3500 лв. за селска чест

3 500 лв. ще струва отмъстената селска чест на Ебазел Ибрям от с. Каравелово. Той е осъден да плати обезщетение на 75-годишния си съселянин Неджиб Сюлейман, когото Ебазел набил, защото нападнал похотливо майка му, разправя нашият Селкор.
Историята се случила през пролетта миналата година, а по-паметливите в селото са категорични, че е било 20 април 2016 г.
На тази дата дядо Неджиб посетил дома на Ебазел. Той бил на работа, но в къщата се намирала майка му. Незнайно по какви мераци Неджиб посегнал на възрастната жена, хванал я за гърдите и опитал да я избута в килера.
Жената обаче излязла сербез, викнала да се чуе, даже наложила похотливия дядка няколко пъти. Той търтил да бяга, а тя се подключила вкъщи, докато по обед синът й се прибрал. Заварил майка си в шок и веднага звъннал на полицията.  Бил извикан и да даде показания.
На прибиране към къщи Ебазел минал покрай полянката до джамията в селото. Там видял Неджиб да пасе кравата си. Без много да му мисли, синът набил спирачки, слязъл, взел една тръба от багажника и потърсил сметка на нападателя на майка му.  “Сметката” излязла като средна телесна повреда.  След боя дядото бил със счупена ръка и фрактура на скулата, което затруднявало храненето му. Абе… беля.
Отмъщението обаче докарало на Ебазел няколко дела за побой. След споразумение с новопазарската прокуратура отмъстителят получил 1 година пробация, а след гражданско дело ибло отсъдено да плати и 3500 лв. обезщетение на Неджиб за претърпените неимуществени вреди. Решението на съда обаче не е окончателно и може да се обжалва.
Такива неща стават, като тръгнеш да налагаш закона сам, помисли си нашият Селкор, като изслуша историята. После си взе гъската, за която бе отишъл до Каравелово, че иска да си направи чифт.
От Селкора

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *