Европа (зелено) или Русия (червено)?
Да

or

Не
гласували: 368

Опасни тополи

.

Отстраняване на три опасни тополи, заплашващи обитателите на няколко парцела във вилната зона на Шумен, започна общинското предприятие “Паркове и обредна дейност”. При последната от серията бури от тополите се откъртиха огромни клонове и създадоха непосредствена опасност за живеещите в близост до тях хора.

“По време на градушката се получи сигнал за големи паднали клони в двор на къща в местността Под манастира, видяхме на място за какво става въпрос, падналият клон беше огънал метална ограда, която го е задържала, ако не е било желязото, е щял да влезе в къщата. Преценихме на оперативка, че сигналът е спешен и дърветата трябва да се неутрализират тази седмица”, обясни пред Шмоко.бг директорът на “Парковете” Златин Кайряков.

На място в петък беше докарана автовишка с 30-метрова стрела и работници започнаха да намаляват постепенно височината на тополите, които достигат близо 40 метра. Собствениците на имоти наблюдаваха операцията отстрани, доволни, че са обърнали внимание на сигнала им. “Има хора, които живеят постоянно тук, други – сезонно, а тези три тополи бяха много опасни за всички, падат, чупят, трошат огради. При последния ураганен вятър се откърти 14-метров клон. Падна върху декоративната ограда от винкел, та тя е спасила в стаята четирима възрастни и едно малко дете. Добре е бил винкелът”, обясни 63-годишният Пламен Димитров.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *