Европа (зелено) или Русия (червено)?
Да

or

Не
гласували: 368

Корея в Шумен

Основно тийнейджъри, но и много възрастни посетиха проявите на първия Ден на Корея в Шумен, организирани от посолството на Република Корея у нас и Организацията на българските скаути.
Празникът започна следобед с демонстрации на таекуондо – бойно изкуство, развило се в Корея през XX век. Първо какво могат показаха младежи национали, а след това уменията си можаха да пробват и деца от Шумен.
Организаторите бяха приготвили дегустация на корейски ястия за 300 души. Така всеки, който поиска можа да опита традиционните гозби, познати най-вече от корейски сериали – кимчи, кимбап, чапче, пиле в сладко-кисел сос, салата от пулкоги, зеленчуци в сос от горчица.
За събитието в Шумен пристигна посланикът на Република Корея в България Н. П. Шин Бунам. Дипломатът и придружаващите го служители на корейското посолство имаха среща с кмета Любомир Христов и екипа му в ритуалната зала на младежкия дом при формалното домакинство на корейците, които бяха приготвили ястия от националната кухня и за “гостите” от община Шумен. След това посланикът откри официално и Деня на Корея, като програмата завърши с излъчване филма “Гласът на Изтока”.

В пространството под колоните на Младежкия дом гостите на празника имаха възможност да облекат традиционни корейски облекла, да опитат корейски студен чай и да се състезават на корейска игра с хвърляне на стрела във висока тясна ваза.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *