Ходихте ли на море/планина?
Да

or

Не
гласували: 165

След 120 г.

Снимки: СИДП

Дъб на 120 години е паднал миналата нощ от силната буря, която изкорени много дървета в града и в природния парк Шуменско плато. Дървото е затворило пътя при разклона от Стария град в посока отсечката Шумен – Новосел.

Сигналът за падналия дъб е подаден към Държавно горско стопанство – Шумен от президента на българските скаути Добромир Драев. Дежурните служители в стопанството веднага се отзоваха и в момента се прави прерязване на дървото, за да може да се освободи пътят. “Дъбът е заседнал в съседни дървета и първо е необходимо да се освободи по специален способ, за да може разкрояването на дървото да се направи по начин, безопасен за горските служители, които в момента са там”, обясни старши лесничей Ивайло Тодоров.

“В тази част на платото дърветата са много стари, те са на 120-130 години и след ураганния вятър снощи има много паднали. Призоваваме туристите и велосипедистите да бъдат особено внимателни, защото съществува опасност част от заклещените дървета да паднат преди да бъдат премахнати”, предупреди инж. Тодоров.

По-късно следобед от СИДП изпратиха снимка на разчистения от дървото път

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *