Европа (зелено) или Русия (червено)?
Да

or

Не
гласували: 373

Имаме си пуш-ки

Общият брой огнестрелно оръжие, което се води на отчет и контрол към 30 юли тази година е 6 703. От тях 5 151 са за ловни цели, а останалите 1 451 са собственост на юридически лица и еднолични търговци за служебни и граждански цели, съобщават от пресцентъра на полицията.

За същия период на 2016 г. оръжията в областта са били 6 576, тоест броят се увеличава. Служба “КОС” контролира над 230 обекта, извършващи дейности с общоопасни средства.

През изтеклото шестмесечие на територията на ОД МВР – Шумен има регистрирана само една злополука със законно притежавано огнестрелно оръжие. За същия период на 2016 г. злополуките са били две с двама ранени със законно притежавано огнестрелно оръжие.

През първите 6 месеца на годината са иззети 7 огнестрелни оръжия и 95 броя боеприпаси. Иззети са 9 огнестрелни оръжия от четирима души, които не отговарят на изискванията на нормативната уредба по КОС. През отчетния период няма регистрирани кражби на огнестрелно оръжие, боеприпаси, взривни материали и пиротехнически изделия.

Извършени са 584 планирани и 131 внезапни проверки на лица и обекти, осъществяващи дейности с взривни вещества, оръжия, боеприпаси и пиротехнически изделия. От началото на годината на територията на ОДМВР – Шумен са извършени 5 взривявания и 10 пиротехнически илюминации, на които е присъствал полицейски служител. Спазени са мерките за безопасност и не са допуснати отклонения на взривни материали. Няма констатирани нарушения.

През първото полугодие на тази година са извършени общо 87 проверки в обекти за производство и съхранение на взривни материали и пиротехнически изделия за съответствие на наличните количества с отчетните документи. Нарушения не са констатирани.

На територията на ОДМВР – Шумен има 10 търговски обекта за търговия с оръжие, боеприпаси и пиротехнически изделия – 8 в Шумен, 1 във Велики Преслав и 1 в Нови пазар. Те са обект на ежемесечни проверки от полицията. Собствениците и продавачите са инструктирани при извършването на търговската дейност стриктно да спазват изискванията на нормативната уредба по КОС.

За изтеклия период са съставени 26 акта за нарушения на нормативната уредба по КОС. Проверени са 54 ловци по време на ловни излетни дни и нарушители не са констатирани.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *